Szállás reggelivel és vacsorával már 5.000.-Ft/fő/éj-től, 5 napos erdei iskola már 20.500.-Ft/fő-től, 7 napos tábor már 28.500.-Ft/fő-től. Kerékpárbarát szállás. Szeretne egy hétvégét ingyen eltölteni Ausztriában? Olvassa el a részleteket az akciós oldalon

Szálláshelyek oldalai:

Balatonakali

Kedves Látogató!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy a Balatonakali Ifjúsági Tábor szálláshelyünket már nem üzemeltetjük. Javasoljuk a Pálkövei Ifjúsági Tábor ajánlatait, szolgáltatásait.

Balatonakali, a kedvelt üdülőfalu a Balaton északi partján, Balatonfüredtől 15 km-re található. Közvetlenül a vízparton, a Balaton és a vízzel párhuzamos főút között helyezkedik el. Észak felé, a falu határában a hegy lankás oldalait a szőlők széles sávjai, a magasabb pontokat tölgyerdő takarja.

Jó minőségű, gondozott szabad strand, parti sétány, horgász- és vízi sport biztosítja a szabadidő kellemes eltöltését. A településen tenisz- és strandröplabda pálya, büfék, pizzéria, cukrászda, étterem, kertmozi, disco is található. A község központjában, közvetlenül egymás mellett áll két barokk stílusú, fehérre meszelt templom. A katolikus 1789-ben, az evangélikus 1825-ben épült.


A hozzájuk vezető Kossuth utcában számos népi műemlékház látható. Minden évben, általában augusztusban, a templomok előtti téren rendezik meg a Nyári Fesztivált, ahol a szabadtéri színpadon híres együttesek lépnek fel, néptáncestet és diszkót is tartanak. A fesztiválhoz népművészeti kirakodóvásár és zenés tűzijáték is tartozik.


Programlehetőségek, látnivalók a környéken

Dörgicse

templomrom
szabadtéri szoborpark

Balatonfüred

Kossuth-forrás
Jókai Mór Emlékmúzeum
Lóczy-barlang
Tagore sétány

Balatonudvari

szív alakú sírkövek

Örvényes

vízimalom

Nagyvázsony

Kinizsi vár
Pálos kolostor romjai
Postamúzeum
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Tihany

Babamúzeum
Bencés Apátság
Szabadtéri Néprajzi Múz.
Lóczy Lajos sétaút
barátlakások

Hegyestű

geológiai bemutatóhely az egykori bazaltbánya területén

Veszprém

Állatkert - Vadas Park
Laczkó Dezső Múzeum: A Bakony és a Balaton-felv.
Gizella Királyné Múzeum
Várkapu Múzeum

Balatonakali ifjúsági tábor, turistaház - a szálláshely bemutatása